Tuulilasin vaihto nopeasti ja turvallisesti

11 August 2023
 Kategoriat: , Blog


Miten voi tietää, onko auton tuulilasiin syntynyt kiveniskemä tai särö sellainen, joka edellyttää korjaamista vai koko tuulilasin vaihtamista? Tähän on olemassa nyrkkisääntö. Jos kiveniskemän koko ei ole suurempi kuin kahden euron kolikko, se voidaan korjata eli paikata. Mutta on myös tärkeää tietää, että särö on syytä korjata niin pian kuin mahdollista, koska se voi lähetä laajenemaan. Hitaalla aikataululla korjauttaminen voikin johtaa koko lasin vaihtoon.

Toimintaohjeita

Kun kuljettaja huomaa särön tuulilasissa, se on hyvä välittömästi teipata kirkkaalla teipillä. Tämä ehkäisee vauriota laajentumasta. Seuraavaksi on viisasta soittaa omaan vakuutusyhtiöön ja kysyä heiltä toimintaohjeet. Jos autoilijalla on erillinen tuulilasivakuutus, se korvaa korjauksen kokonaan. Mikäli erillistä tuulilasivakuutusta ei ole, korvaa auton vakuutus vain omavastuun ylittävän osan. Vakuutusyhtiö korvaa myös korjauksen liikkeessä, joka ei ole heidän suoraveloituslistallaan. Tällöin autoilija maksaa korjauslaskun itse ja lähettää sen vakuutusyhtiöön, joka suorittaa korvauksen takautuvasti. Vakuutusyhtiön kanssa toimitaan samoin myös silloin, jos on kyseessä sen verran iso vahinko, että koko tuulilasi menee vaihtoon.

Kuljettajan on aina hyvä pitää mielessä, että kaikenlaiset näköesteet tuulilasissa ovat aina turvallisuusriskejä, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Ajomukavuuden häiriintyminen huonon näkyvyyden ja kenties heijastusten vuoksi on myös turvallisuusriski. Tästä syystä säröt tulee korjauttaa niin pian kuin mahdollista.

Tuulilasin korjaustoimet

Pienen kiveniskemän paikkaamiseen saa ajan usein hyvinkin nopeasti lähimmästä korjausliikkeestä. Korjaamiseen menee useimmiten noin puoli tuntia aikaa, mikä on sangen pieni aika tärkeästä toimenpiteestä. Korjausalueen laajuudesta riippuen hinta voi olla parista kympistä joihinkin satasiin.

Harva tietää, että tuulilasi kuuluu auton kantaviin rakenteisiin. Tästä syystä kokonaisen tuulilasin vaihto tulee aina antaa ammattilaisen hoidettaviksi. Lasin vaihtamisen hinta on luonnollisesti paikkauskorjausta isompi. Koko tuulilasin vaihtaminen edellyttää ajanvarauksen tekemistä. Yleensä kannattaa toimia niin, että varaa ajan aamulle, jolloin auto on mahdollista noutaa jo samana päivänä ennen liikkeen sulkemisaikaa.

Korjaus ja tuulilasin vaihto saattavat olla hintavia riippuen paljon automerkistä ja tuulilasin laadusta. Henkilöauton tuulilasin vaihdon hintahaitari heittelehtii 200 eurosta aina 900 euroon. Omavastuuosuus ilman lasivakuutusta on tavallisesti joitakin satoja euroja.

Tuulilasin kunnosta kannattaa pitää huolta esimerkiksi vaihtamalla lasinpyyhkijät ja jäärapa aika ajoin uusiin.

Tuulilasit vaihtaa ja korjaa: KT Kolarikorjaus Oy.


jaa