Tuulilasin vaihto tai korjaus tehdään vaurioituneelle tuulilasille

25 May 2022
 Kategoriat: , Blog


Tuulilasi kannattaa vaihtaa mahdollisimman pian, jos se on haljennut, kulunut tai naarmuinen. Huonokuntoinen tuulilasi on turvallisuusriski ja se saattaa peittää näkyvyyden vaarallisesti. Toisinaan tuulilasin voi korjata, riippuen vaurioiden suuruudesta. Tervetuloa blogin pariin, tämänkertainen aiheemme on tuulilasin vaihto ja korjaus. Jos aihe on ajankohtainen, toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllistä tietoa.

Tuulilasin korjaus saattaa riittää

Tuulilasin vaihto saattaa tulla eteen kenelle tahansa autoilijalle, vaikka ajaisi ennakoivasti ja pitäisi hyvää huolta autostaan. Keväisin tuulilaseille tapahtuu eniten vaurioita, kun hiekoitukseen talvella käytetty sepeli ja irronneet nastat lentävät lasiin. Myös sorateillä ajettaessa joutuu tuulilasi usein kovalle koetukselle. Tuulilasi voi myös naarmuuntua kuluneita tuulilasinpyyhkijöitä käytettäessä tai likaista tuulilasia skrapatessa. Milloin sitten tuulilasi täytyy vaihtaa ja milloin sen voi korjata? Vaikka tuulilasi olisi vaurioitunut, sen vaihtaminen ei aina ole välttämätöntä. Jos tuulilasissa on vain pieni vaurio ja se on muuten hyväkuntoinen, riittää yleensä sen korjaaminen. Kiven iskeytyessä tuulilasiin, kannattaa heti laittaa jäljen päälle läpinäkyvää teippiä, ettei vaurio pääse leviämään ja sen jälkeen ajaa mahdollisimman pian korjaamolle. Korjaus on paljon halvempaa kuin koko tuulilasin vaihtaminen ja jos vakuutuksen yhteydessä on lasivakuutus, korvaa se yleensä kaikki korjaamisesta aiheutuvat kulut. Pienet kolhut voi usein myös korjata itse, jos taidot siihen riittävät. Ammattilaisen toimesta tuulilasi korjataan vauriokohdan puhdistamalla, estämällä säröjen leviämisen poraamalla ja täyttämällä kolhut ja halkeamat hartsilla. Jos vaurio on tuulilasia kiertävällä mustalla alueella, ei sitä voi korjata.

Tuulilasi täytyy vaihtaa, jos siinä on suuria vaurioita tai halkeamia

Jos tuulilasissa on suuria vaurioita tai naarmuja tai halkeamia, jotka haittaavat näkyvyyttä, täytyy se vaihtaa. Tuulilasin vaihto kestää yleensä muutaman tunnin, mutta siinä käytettävän liiman kannattaa antaa kuivua yön yli. Tuulilasissa on paljon tekniikka ja informaatiota ja kaikki siinä olleet ominaisuudet täytyy olla siinä myös vaihdon jälkeen, joten sen vaihtaminen on paljon monimutkaisempi operaatio kuin korjaaminen. Jos vakuutuksen yhteydessä on lasivakuutus, korvaa se tuulilasin vaihtamisen, mutta omavastuu osuuden joutuu kuitenkin yleensä maksamaan. Kuinka paljon tuulilasin vaihto kokonaisuudessaan maksaa, riippuu tuulilasin hinnasta, joka vaihtelee merkeittäin ja lisäominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi Seinäjoella, tuulilasin vaihto hoituu KT Kolarikorjaus Oy:n puolesta.


jaa