Onnistuuko auton hinaus itse vai kannattaa kutsua hinauspalvelu

18 October 2022
 Kategoriat: , Blog


Autoon voi tulla tien päällä yllättävää vikaa, rengas voi puhjeta tai matkan teko voi keskeytyä jostain muusta yllättävästä syystä. Kannattaako autoa alkaa hinaa itse vai mitä tilanteessa tulisi ylipäätään tehdä? Monelle paljon autoilevalla erilaiset yllättävät tilanteet tien päällä ovat varmasti tuttuja, mutta osaatko toimia oikein yllättävän tilanteen sattuessa niin, että itselle tai muille tiellä liikkujille ei aiheudu lisää vaaraa? Tässä blogissa kirjoitamme autoilusta ja siihen läheisesti liittyvistä aiheista. Jos aihe on myös sinulle läheinen tai etsit siitä lisää tietoa, tervetuloa blogin pariin. Tällä kertaa aiheena on hinaus ja miten tulee toimia, jos auto jättää tienpäälle ja voiko siihen varautua ennalta.

Miten toimin jos auto jättää tien päälle?

Auto voi jättää tien päälle monesta eri syystä, mutta tilanne tulee yleensä eteen yllättäen. Onkin hyvä miettiä jo etukäteen, ennen reissuun lähtemistä, miten kannattaa toimia yllättävässä tilanteessa ja miten varautua siihen ja mitä kaikkea autossa kannattaa aina pitää mukana. Katkeaapa matka mistä tahansa syystä, jos lähellä ei näy huoltoasemaa tai sinne asti ei pysty ajamaan, tulee auto pysäköidä tiensivuun, pois ajoväylältä. Kannattaa katsoa, että paikka on mahdollisimman tasainen.
Kun auto on huolella pysäköity, kannattaa laittaa huomioliivit päälle ja viedä varoituskolmio tarpeeksi kauaksi omasta autosta muuta liikennettä varoittamaan. Sen jälkeen voi miettiä onko hinaus tarpeen ja soittaa hinaus- tai tiepalveluun, kuten Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy josta saa lisää neuvoja ja apua tilanteeseen. Autoa ei kannatta alkaa itse hinaamaan tai siirtämään, vaan on parempi mennä takaisin autoon sisälle odottamaan hinauspalvelun saapumista, koska se on, varsinkin vilkkaasti liikennöidyn tien varrella turvallisin paikka.

Mitä kannattaa aina pitää autossa mukana

Yllättävien tilanteiden varalta kannattaa autossa pitää aina mukana varusteita, joista osa täytyy olla siellä lain mukaan, mutta osa voi olla tarpeen monessa tilanteessa. Autossa täytyy aina olla mukana katsastustodistus ja varoituskolmio. Autossa kannattaa myös pitää mukana heijastinliivit kaikille matkustajille, ensiapulaukku, vesipullo, ikkunavasara, turvavyöleikkuri ja talvella lämmintä vaatetta tai huopia. Tärkeimpänä kaikista on puhelin, jonka akussa on riittävästi latausta ja muistissa mielellään valmiiksi tallennettuna hinauspalvelun numero yllättävien tilanteiden varalta.


jaa