Hinauspalvelu auttaa, jos tienpäällä tulee ongelmia

31 May 2021
 Kategoriat: , Blog


Hinauspalvelu on palvelu, jossa erilaisia ajoneuvoja hinataan, siirretään ja nostetaan, mutta palveluun kuuluu myös teknisen avun tarjoaminen esimerkiksi ajoneuvon käynnistämiseen tai korjaamiseen. Yleensä hinausautoa tarvitaan yllättävässä tilanteessa, jossa avoneuvon matka katkeaa esimerkiksi teknisen vian, pakkasen tai onnettomuuden seurauksena. Joskus tiepalvelua tarvitaan myös esimerkiksi silloin, kun polttoaine loppuu kesken matkan, rengas puhkeaa, auton avaimet ovat vahingossa jääneet autoon sisälle, akku on tyhjä tai autoon esimerkiksi tankattu väärää polttoainetta. Usein hinaus- ja tiepalvelu pystyy ratkaisemaan monet autoilijoiden ongelmat nopeasti jo tienpäällä, niin että matkaa päästään jatkamaan. Hinauspalvelua tarvitaan myös tapauksissa, joissa esimerkiksi auto täytyy siirtää paikasta toiseen, esimerkiksi poistaa parkkipaikalta tai parkkihallista. Hinauspalveluiden käyttö lisääntyy sääolojen mukaan, huono sää, esimerkiksi kova pakkanen, vilkastuttaa yleensä palvelun kysyntää.

Hinauspalvelu tarjoaa monipuolisia hinaus- ja tiepalveluita

Hinauspalveluilla on yleensä käytössään kalustoa monenlaisiin tilanteisiin, joilla hoituu henkilö-, asunto-, pakettiauton, moottoripyörän, peräkärryn tai työkoneen ja muun raskaan kaluston siirtäminen. Paikalla tarvittavan hinausauton koko ja varustelu riippuu sekä kuljetettavan auton koosta että paikasta missä sitä tarvitaan.

Hinausautonkuljettajat ovat yleensä mekaanikkoja, jotka tuntevat autotekniikkaa. Työssä tarvitaan myös ongelmanratkaisukykyä ja haasteellisista ja muuttuvista tilanteista selviytymistä. Asiakaspalvelu- ja kommunikaatiotaidot ovat myös oleellisia sekä C-ajokortti. Hinausautonkuljettajan on myös tunnettava työkalusto ja erilaiset hinausmenetelmät, työvälineet voivat tilanteesta riippuen vaihdella nelivetoisista maastoautoista kuorma-autoihin. Hinauksessa käytettävä kalusto on myös varusteltu erilaisella tekniikalla, esimerkiksi vinsseillä, liukulavoilla ja nostureilla. Tilanteeseen paikalle kutsuttava hinauspalvelu arvioi tilanteen ja tarvittavat toimenpiteet; esimerkiksi, mikä on paras hinaustapa. Hinausauton kuljettajan on myös osattava toimia monenlaisissa tilanteissa ja tehdä kakki työvaiheet oikealla tavalla, kuten esimerkiksi auton kiinnitykset, käännöt, sitomiset ja hinaus, ettei autolle aiheudu lisävahinkoa.

Kuka maksaa hinauspalvelusta aiheutuneet kulut

Hinauksen hinta riippuu sekä hinattavasta ajoneuvosta ja sen koosta, hinattavasta matkasta ja hinauksen ajankohdasta. Hinta vaihtelee myös palveluntarjoajasta riippuen. Jos autossa on voimassa oleva autopalveluvakuutus, kattaa se kaikki hinauksesta aiheutuneet kulut. Hinaus kannattaa aina antaa osaavan ammattilaisen tehtäväksi. Koskaan ei tiedä, milloin palvelua tarvitsee, mutta yleensä tilanne yllättää, joten ammattimaisen hinauspalvelun numero kannattaa tallettaa kännykkään ennen tienpäälle lähtemistä.

Lisää hinaus- ja tiepalveluista voit lukea esimerkiksi Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy sivuilta.


jaa